Σε αυτό το ιστολόγιο καταγράφουμε όσα όμορφα συμβαίνουν στο σχολείο μας τώρα, έτσι.. για να μείνουν στη μνήμη τόσο τη δική μας όσο και των μαθητών μας.... έτσι για να θυμόμαστε τη προσωπική μας ιστορία...θα είναι κάτι σαν το ημερολόγιο της παιδικής μας ηλικίας. ..μπορεί και σαν μια μηχανή που θα γυρίζει το χρόνο πίσω. Αφιερωμένο στους μικρούς πρωταγωνιστές...

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020


ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΑΥΓΩΝ
με φύλλα φυτών
Ένας παραδοσιακός τρόπος διακόσμησης των αβγών είναι να τοποθετήσουμε ένα φύλλο από ένα φυτό της αυλής μας ή ακόμη και φύλλο μαϊντανού ή οποιοδήποτε φύλλο θεωρούμε ότι κάνει γι αυτήν την περίπτωση… σε κάθε αυγό. Τυλίγουμε το αυγό με τούλι (ή πιο εύκολα με ένα παλιό καλσόν) και ακολουθούμε τη διαδικασία του βαψίματος που μας δίνεται στις οδηγίες της βαφής . Τα αυγά μας θα βαφούν ομοιόμορφα εκτός από την περιοχή που καλύπτει το φύλλο.

με λαστιχάκια
Παίρνουμε μικρά λαστιχάκια και τα τοποθετούμε στο αυγό σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια βάφουμε κανονικά τα αυγά και αφαιρούμε τα λαστιχάκια. Η περιοχή των αυγών που κάλυπταν τα λαστιχάκια  θα μείνει άβαφη δημιουργώντας όμορφα σχήματα. Αν θέλουμε συνδυασμούς χρωμάτων βάφουμε πρώτα τα αυγά με ένα χρώμα της αρεσκείας μας (καλύτερα να είναι πιο ανοιχτό π.χ. κίτρινο) και στη συνέχεια τοποθετούμε τα λαστιχάκια και ξαναβάφουμε με διαφορετικό χρώμα βαφής. ’Εχουμε ένα πιο παιχνιδιάρικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου