Πασχαλινά σοκολατένια αυγά με τρουφάκια
OREO
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα Oreo
200γρ. τυρί κρέμα
450γρ. νιφάδες κουβερτούρας
120γρ. λευκή κουβερτούρα
200γρ. τυρί κρέμα
450γρ. νιφάδες κουβερτούρας
120γρ. λευκή κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Βάλτε τα μπισκότα σε έναν πολυκόπτη και θρυμματίστε τα
ομοιόμορφα. Προσθέστε το τυρί κρέμα και αναμείξτε έως ότου το μείγμα γίνει
λείο. Αν χρειαστεί σταματήστε και ξύστε τις πλευρές του κάδου μία ή δύο φορές.
Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα παγωτού ή ένα κουτάλι για να χωρίσετε τη ζύμη σε
μπάλες. Στη συνέχεια ανοίξτε τις με το χέρι σε σχήμα αυγού. Τοποθετήστε τα αυγά
σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τα στο ψυγείο (ή στην
κατάψυξη) μέχρι να σκληρύνουν. Λιώστε τις νιφάδες κουβερτούρας σε φούρνο
μικροκυμάτων ή μπεν μαρι. Βυθίστε το αυγό στη λειωμένη σοκολάτα και
στριφογυρίστε το μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα. Βάλτε το αυγό σε μια άλλη
λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε να κρυώσει. Επαναλάβετε με
τα υπόλοιπα αυγά. Τοποθετήστε τα αυγά στο ψυγείο για μια ακόμη φορά μέχρι να
σκληρύνει η σοκολάτα. Λιώστε τη λευκή κουβερτούρα και με ένα κορνέ
ζαχαροπλαστικής φτιάξτε σχέδια πάνω στα αυγά. Σερβίρετε αμέσως ή φυλάξτε τα στο
ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο έως 1 εβδομάδα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου